I. CONTINUTUL SITEULUI

Site-ul www.MunteleComorilor.ro ofera vizitatorilor si membrilor sai o varietate de pietre pretioase naturale si bijuterii. 

II. RESPONSABILITATE

Toate informatiile publicate pe acest site au un caracter informativ pentru o mai buna intelegere a caracteristicilor produsului.

III. DREPTUL DE PROPRIETATE

Intregul continut al acestui site, daca nu este mentionat altfel, apartine proprietarului site-ului.
Legislatia privind dreptul de autor, marcile inregistrate si alte drepturi de proprietate protejeaza continutul acestui site. Continutul site-ului www.MunteleComorilor.ro nu poate fi reprodus, modificat, transferat, publicat, afisat, transmis sau inregistrat sub nici o forma,  folosind orice tip de mijloace, inclusiv fotocopierea sau inregistrarea electronica sau mecanica, dar nelimitandu-se la acestea, si nu poate fi folosit pentru a crea materiale derivate din acesta fara acordul prealabil, in scris, al proprietarului.
Incalcarea acestor conditii, conform legilor romane, reprezinta o infractiune si se vor lua masuri imediate de restabilire a legalitatii prin folosirea mijloacelor legale de protectie si despagubire pentru incalcarea drepturilor.

IV. COLECTAREA DE INFORMATII

La accesarea site-ului si utilizarea serviciilor oferite, cat si in cazul plasarii unei comenzi, sunteti de acord sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumnevoastra asa cum se solicita in formularul de inregistrare ca utilizator.
In cazul in care informatiile se dovedesc a fi neadevarate, inexacte sau incomplete, www.MunteleComorilor.ro isi rezerva dreptul de a nu prelucra comanda dumneavoastra pana la clarificarea datelor.
Membrii site-ului au posibilitatea ca in orice moment sa vizualizeze si sa modifice datele personale in cazul in care au intervenit modificari. Aceste conditii sunt necesare si in cazul inregistrarii participarii dumneavoastra la concursurile organizate si prezentate in cadrul site-ului.
Datele obtinute prin intermediul formularelor de inregistrare vor putea fi folosite de catre www.MunteleComorilor.ro, cu exceptia situatiei in care ati dezactivat optiunea de la sfarsitul sectiunii de inregistrare ca utilizator, pentru a va trimite prin mail oferte comerciale sau informatii ale site-ului www.MunteleComorilor.ro si produsele oferite.

V. CONFIDENTIALITATEA DATELOR

www.MunteleComorilor.ro 
respecta si protejeaza confidentialitatea datelor dumneavoastra personale. Orice informatie personala este prelucrata si folosita conform politicii de confidentialitate a datelor personale si nu va fi folosita in nici un mod care contravine acestei politici. Aceste informatii nu pot face obiectul unei tranzactii intre www.MunteleComorilor.ro si terti.
In orice situatie datele dumneavoastra nu vor fi dezvaluite exceptie facand cazurile prevazute de lege.
www.MunteleComorilor.ro are dreptul de a utiliza aceste informatii doar in interes comercial propriu, fara a oferi insa infomatii personale de identificare. Exceptie de la aceasta obligatie o fac doar utilizarea datelor personale pentru livrarea coletelor prin intermediul unei firme de curierat.

Despre protectia datelor personale: 

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificatã si completatã si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice, www.MunteleComorilor.ro are obligatia de a administra în conditii de sigurantã si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastrã, un membru al familiei dumneavoastrã ori o altã persoanã. 

Datele personale sunt furnizate de catre membrii in momentul crearii unui cont pe Site. Datele personale furnizate de catre membrii pot fi prelucrate de www.MunteleComorilor.ro in scopul oferirii in conditii optime a servicilor sale. Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, membrii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea acestor date. Pentru exercitarea acestor drepturi, membrii pot folosi serviciile oferite de site (self-service) sau pot face o cerere prin e-mail.

In afara de datele trimise de catre membrii, server-ele site-ului colecteaza automat anumite date de identificare non-personale, cum ar fi adresa de IP a calculatorului de la care este accesat site-ul, adresa de unde veniti catre site, etc. Toate aceste date pot fi folosite de catre www.MunteleComorilor.ro pentru a imbunatatii sevicile oferite. 

CERINTELE MINIME DE SECURITATE a prelucrarilor de date cu caracter personal:

1. Identificarea si autentificarea utilizatorului

Prin utilizator se intelege orice persoana care actioneaza sub autoritatea operatorului, a persoanei imputernicite sau a reprezentantului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal. Utilizatorii, pentru a primi acces la o baza de date cu caracter personal, trebuie sa se identifice.

Accesul utilizatorilor la bazele de date ce contin date cu caracter personal se efectueaza prin coduri personale de acces, cum sunt: numele de utilizator, protejate de parole ca metoda de autentificare. Codurile de acces sunt alocate individual pentru fiecare utilizator pe baza unei proceduri specifice. Conturile de utilizator nefolosite o perioada mai mare de 12 luni, sunt dezactivate permanent dupa un control al operatorului. Codurile de acces pot fi recuperate la cerere prin utilizarea adresei de corespondenta electronica, utilizatorul primind un link pentru resetarea codului de acces.

Operatorul desemneaza utilizatori autorizati pentru operatiile de colectare si introducere de date cu caracter personal intr-un sistem informational. Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de operator. Operatorul va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare operatorul va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

Codurile de acces permit doar nivelul minim de acces la datele cu caracter personal ce sunt necesare pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.

Pentru activitatea de pregătire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de instruire nu vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei pregatiri.

2. Tipul de acces

Utilizatorii acceseaza numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu. Pentru aceasta operatorul stabileste tipurile de acces dupa functionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) si dupa actiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, stergere), precum si procedurile privind aceste tipuri de acces. Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu vor avea acces la datele cu caracter personal. Operatorul va permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal dupa ce acestea au fost transformate in date anonime. Compartimentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale. Pentru activitatea de pregatire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de pregatire vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei lor pregatiri. Operatorul va stabili modalitatile stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal. Autorizarea pentru aceasta prelucrare de date cu caracter personal trebuie limitata la cativa utilizatori.

3. Colectarea datelor
Operatorul desemneaza utilizatori autorizati pentru operatiile de colectare si introducere de date cu caracter personal intr-un sistem informational. Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre utilizatori autorizati desemnati de operator. Operatorul va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze cine a facut modificarea, data si ora modificarii. Pentru o mai buna administrare operatorul va lua masuri ca sistemul informational sa mentina datele sterse sau modificate.

4. Executia copiilor de siguranta
Saptamanal, operatorul va face copii de siguranta ale bazelor date cu caracter personal. Copiile vor fi stocate intr-un director in serverul operatorului. Fisierele pot fi accesate pe baza unui nume de logare si a unei parole. Accesul in directorul de stocare ale fisierelor de back-up este limitat si supravegheat.

5. Computerele si terminalele de acces
Computerele vor fi instalate in incaperi cu acces restrictionat. Computerele de acces folosite in relatia cu publicul, pe care sunt afisate date cu caracter personal, vor fi pozitionate astfel incat acestea sa nu poata fi dezvaluite publicului.

6. Instruirea personalului
In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor operatorul este obligat sa faca informarea acestora cu privire la prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului. Utilizatorii care au acces la date cu caracter personal vor fi instruiti de catre operator asupra confidentialitatii acestora.

VI. ACORDUL UTILIZATORILOR CU PRIVIRE LA DATELE PERSONALE 

Site-ul www.MunteleComorilor.ro este destinat adultilor. Informatiile personale se refera la numele complet, CNP (necesar pentru emiterea facturii fiscale), adresa, adresa de email, cod postal, numar de telefon.
Membrii vor putea vizualiza, modifica, sterge informatiile personale, renunta la acordul de publicare sau refuza colectarea in continuare a informatiilor.

VII. PUBLICITATEA SI LEGATURI CU ALTE SITEURI.

www.MunteleComorilor.ro nu este responsabil pentru politica de confidentialitatea a altor site-uri care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul site-ului. Va rugam sa cititi cu atentie politica de confidentialitate a fiecarui site care are legaturi cu www.MunteleComorilor.ro pentru a afla cum sunt folosite si prelucrate datele dvs. personale. Politica noastra de confidentialitate vizeaza strict www.MunteleComorilor.ro.

VIII. ADRESA I.P.

Adresa IP este numarul pe care il primeste computerul dumneavoastra de la ISP (Internet Service Provider) pentru a identifica locatia. www.MunteleComorilor.ro foloseste aceasta adresa I.P. pentru a diagnostica problemele aparute la server sau in administrarea siteului www.MunteleComorilor.ro.

IX. COOKIE-URI

Cookie este fisierul pastrat pe calculatorul vizitatorului unui site web continand informatii despre acel vizitator. Folosim aceste fisiere pentru a salva ID dumneavoastra si parola pentru a nu le introduce de fiecare data cand vizitati site-ul, pentru a pune la dispozitia utilizatorilor informatii conforme interesului dumneavoastra.
Cei care fac reclama prin intermediul site-ului nostru pot folosi pot folosi cookie pentru a genera statistici referitoare la produse si localizari, dar acestea nu contin si nu vor contine informatii personale.

X. FISIERE STATISTICE

Aceste fisiere statistice sunt mentinute pe acest site pentru a analiza, a urmari activitatea membrilor sau pentru a strange date referitoare la localizare. Fisiere mai sus mentionate nu contin nici un fel de informatii personale ale vizitatorilor.

XI. SONDAJE SI CONCURSURI

Site-ul nostru poate organiza sondaje si concursuri pentru membrii si vizitatorii sai. Participarea la aceste sondaje si concursuri nu este obligatorie si nu necesita introducerea datelor cu caracter personal in cazul neparticiparii la acestea.
In cazul participarii colectam informatii de contact: adresa de email, nume si prenume, informatii demografice si cateodata adresa pentru a verifica veridicitatea informatiilor furnizate. Aceste informatii sunt folosite pentru notificarea castigatorilor.

Schimbari ale politicii de adminstrare a site-ului

www.MunteleComorilor.ro poate fi modificat sau intrerupt in orice moment fara nici o notificare prealabil si fara nici un fel de pretentie de orice fel din partea dumneavoastra.  Conditiile de vanzare sau regulamentele pot fi modificate sau intrerupte de catre administratorii sau proprietarii site-ului in orice moment fara nici o notificare prealabila si fara nici un fel de pretentie din partea dumneavostra.

www.MunteleComorilor.ro, operatorii acestuia, administratorii si proprietarii nu sunt responsabili, direct sau indirect, pentru orice paguba/problema directa sau indirecta, de orice natura, ca urmare a folosirii serviciului.

XII. CONDITII DE VANZARE

www.MunteleComorilor.ro afiseaza prioritar pretul produselor in RON pentru a fi compatibil cu legislatia de vanzare din Romania insa cumparatorii si vizitatorii pot selecta si alte tipuri de valute. Pretul la cumparare include TVA la care se adauga costul expedierii in functie de zona de destinatie. Costul expedierii este actualizat periodic in functie de tarifele afisate de catre Posta Romana sau alte firme de curierat agreate.

Totalul general poate fi platit prin card sau tranfer bancar in cazul in care livrarea se face in Romania. Pentru cumparatorii din afara Romaniei plata poate fi facuta prin card, PayPal sau Transfer Bancar. Expedierea este facuta in 24-72 de ore lucratoare de luni pana vineri inclusiv.

După procesarea platii si expedierea comenzii, MunteleComorilor.ro va informa cumparatorii asupra numarului de urmarire aferent prin telefon, e-mail, SMS, alte mijloace electronice agreeate. In acest fel cumpărătorii vor putea să urmareasca tranzitul comenzii lor.

Alte precizari:

MunteleComorilor.ro garanteaza toate pietrele pretioase ca fiind naturale dar care pot trece sau nu printr-un proces de ajustare a calității. Aceste tratamente pot fi termice, de iradire slaba fara implicatii asupra sanatatii, insertie cu sticla sau ulei de cedru si care sunt acceptate de catre legislatia in vigoare.

MunteleComorilor.ro afiseaza imagini individuale ale produselor vandute. Fiecare piatra pretioasa, indiferent de marimea sa, este verificata, cantarita, masurata si fotografiata individual sau in lot, dupa caz. Foarte rar, pot fi afisate alte imagini in cazul in care piatra este identica fotografiei sau conditiile tehnice nu permit fotografierea individuala. Trebuie luat in considerare ca rezolutia monitoarelor diferitor aparate electronice folosite pentru vizualizare difera iar acest lucru este de natura sa influenteze calitatea si culoarea imaginilor. De asemenea nu este intotdeauna posibil de furnizat o imagine identica cu aspectul generat de vizualizarea directa a pietrelor pretioase datorita limitarilor tehnologice din prezent. Pentru motivele invocate anterior este posibil ca produsele sa nu arate identic cu fotografia. MunteleComorilor.ro va incerca intotdeauna sa asigure cel mai apropiat aspect al pietrelor pretioase de realitate. In situatiile cand acest lucru nu este posibil vor fi afisate descrieri suplimentare pe pagina produsului. Cumparatorii si vizitatorii pot cere imagini foto sau video suplimentare insa fara a abuza de acest lucru. Oferirea de informatii suplimentare ramane la alegerea operatorului site-ului.

Litigii:

MunteleComorilor incerca sa ofere cele mai bune conditii cumparatorilor. In caz de litigii intotdeauna este luat cu prioritate in considerare interesul acestora.

XIII. TRANSPORT SI RETURNARI

Pe teritoriul Uniunii Europene nu exista taxe vamale asupra comertului cu pietre pretioase. Totusi este datoria cumparatorilor sa verifice daca exista alte taxe sau reglementari legislative la destinatie in cazul in care destinatarul comenzii se afla in afara Uniunii Europene.

Cumparatorii au la dispozitie 30 de zile pentru examinarea si verificarea pietrelor pretioase. In cazul in care produsele primite nu corespund descrierii ori rezultatul examinarii gemologice de specialitate releva neconcordante intre tipul de mineral cumparat si produsele primite cumparatorii pot returna pietrele si pot beneficia de restituirea integrala a contravalorii produselor. In cazul in care motivul returului este imputabil vanzatorului acesta va restitui si contravaloarea taxelor de expediere. Este luat in considerare doar rezultatul laboratoarelor de specialitate. Pietrele returnate trebuie sa fie returnate in bune conditii, fara ciobituri, zgarieturi ori semne de montura in bijuterii. Cumparatorul trebuie sa fie in masură să notifice telefonic sau prin e-mail la muntelecomorilor1[@]gmail.com intentia de retur a produselor. Dupa examinarea acestora rambursarea banilor se va face in termen de 3 zile lucratoare de la primirea produselor returnate.

Cumpărătorii trebuie să plătească pentru cheltuielile de logistica si import, in cazul in care exista, daca produsele au fost returnate cu rea credinta.

Nu vor fi livrare produse care Casute Postale sau Post Restant. Pot fi exceptate totusi trimiterile catre Post Restant in cazul in care cumparatorul are cel putin doua tranzactii anterioare incheiate fara probleme. 

Sunteți protejat(a) de catre Politica de Returnare . In cazul in care nici o solutie amiabila nu a fost gasita returnati produsele în termen de 30 zile de la data primirii si veti primi o rambursare completă a sumelor platite. Contactați serviciul pentru clienți înainte de a trimite produsul inapoi. Veti fi instruiți cu privire la modul de trimitere produsului in bune conditii. 

Pentru orice alte informatii va rugam sa ne trimiteti un email din pagina de contact.

Termenii si conditiile mentionate mai sus, pentru buna functionarea site-ului in bune conditii sunt obligatorii. Prin inregistrarea ca membru al site-ului www.MunteleComorilor.ro si accesarea site-ului si/sau plasarea de comenzi, le acceptati ca atare.

MunteleComorilor.ro 2018